Kudzu (pueraria lobata, kudzu)

KUDZU (PUERARIA LOBATA, KUDZU)

Kudzu (Pueraria lobata, Kudzu) este o plantă cățărătoare care aparține familiei leguminoaselor (Leguminosae, Fabaceae).

Dispozitiv Kudzu

Kudzu se dezvoltă sub forma unui semi-copac, cu o creștere strânsă și cataratoare. Rădăcinile de Kudzu sunt de formă tuberoasă.

Frunzele sale sunt dispuse alternativ pe tulpini. Ele constau din 3 foliole mai mici, largi, care pot fi lobate și acoperite cu mușchi la capete. Ea dezvoltă flori violete sau purpurie care sunt colectate în raceme. Înflorirea se observă la sfârșitul verii.

Fructele plantei sunt păstăi acoperite cu mușchi care conțin mai multe semințe.

Propagarea kudzu

Planta este originară din Japonia și China. În 1800 a fost adus în America, iar mai târziu în Europa. Se găsește în pădurile din nordul și vestul Thailandei și Myanmar.

Planta este cultivată în plantații pentru a-și asigura conținutul ridicat de fitoestrogeni. În multe locuri din lume, kudzu este considerat o buruiană.

Parte utilizabilă a kudzu

Aplicația găsește rădăcina kudzu. Utilizarea sa datează de 2000 de ani. Se folosesc si frunzele si florile care contin si substante medicinale.

Compoziția chimică a kudzu

  • fitoestrogeni (Miroestrol și Deoxymiroestrol);
  • izoflavone (Genistein, Daidzein, Daidzin, Genistin și Coumestrol);
  • glicozide izoflavone (Mirificin, Puerarin, Puerarin-6″ monoacetat);
  • glicozide;
  • triterpenoide;
  • zaharide, saponine, steroli;
  • cazeină alcaloid;
  • formononetin;
  • gliciteină;
  • gândac de bucătărie
  • Kudzu conține, de asemenea, o polizaharidă care stimulează imunitatea cunoscută sub numele de PLP.

Proprietăți medicinale și aplicarea kudzu

În China și Japonia, planta este considerată una dintre cele 50 de plante medicinale esențiale. Este utilizat în principal pentru a trata alcoolismul și simptomele însoțitoare – dureri de cap, mahmureală, vărsături, amețeli, stomac deranjat. Reduce toxicitatea alcoolului și ajută la eliminarea mai rapidă a acestuia din organism.

Au fost efectuate studii pe modele animale care arată că kudzu scade nivelul zahărului din sânge, modifică ușor nivelul trigliceridelor și al colesterolului total, scade masa corporală și crește densitatea osoasă. Cel mai probabil, creșterea densității osoase se datorează efectului său asemănător estrogenului. Planta conține substanțe care contracarează alcoolul și altele care pot crește circulația sângelui către inimă și creier.

Conform medicinei populare thailandeze, planta are un efect pozitiv asupra următoarelor condiții

  • îmbătrânirea prematură a pielii;
  • albire a părului;
  • creșterea părului afectată;
  • cataractă;
  • lipsa de energie și mobilitate a corpului;
  • probleme de circulație;
  • tulburari de somn.
  • Proprietățile medicinale ale kudzu
  • antitumoral
  • crește densitatea osoasă;
  • cardioprotector;
  • vasodilatatoare;
  • hepatoprotector;
  • scade nivelul de glucoză din sânge;
  • activitate antiagregant plachetar;
  • reduce puternic colesterolul din sânge;
  • afectează cu succes alcoolismul și fumatul;
  • ameliorează simptomele menopauzei.
  • Kudzu reduce dependența de alcool, droguri și tutun. Planta menține funcția normală a inimii și a ficatului, scade tensiunea arterială, îmbunătățește somnul și ajută creierul să funcționeze corect.

Boli și condiții în care se aplică kudzu

  • boli ale sistemului cardiovascular (tensiune arterială crescută, aritmie, dureri în piept);
  • boli ale tractului respirator superior (sinuzită, răceală, gripă, febra fânului);
  • vertij;
  • migrenă;
  • boli de piele, inclusiv erupții cutanate alergice însoțite de mâncărime, psoriazis;
  • dureri musculare;
  • pojar;
  • dizenterie;
  • gastrită;
  • febră;
  • diaree;
  • sindromul Wei;
  • probleme de circulatie.
  • Utilizarea lui în scopuri medicinale este menționată și în poliomielită, encefalită, migrenă, diabet. În unele țări, kudzu este folosit pentru sete,
    rigiditate a gâtului, surditate, leziuni traumatice, pentru a promova transpirația.

Cum se utilizează

Forme de aplicare a kudzu

Plante uscate și sub formă de pulbere, tinctură, capsule, tablete. Luarea kudzu, în orice formă, necesită consultație medicală și control. O posibilă manifestare a unei reacții alergice la planta necesită respectarea acestor condiții de utilizare.

Alte utilizări ale kudzu

Tuberculii plantei pot fi consumați ca cartofii. Frunzele și florile plantei sunt, de asemenea, comestibile. Frunzele pot fi o componentă a salatelor sau gătite ca spanacul. Din flori se fac sirop, jeleu sau vin.

Ramurile sale lungi și subțiri, după uscare, sunt folosite pentru țeserea coșurilor și a mobilierului. Kudzu este potrivit pentru propagare în locuri în care solul trebuie protejat de eroziune.

Datorită invazivității mari a speciei în unele părți ale lumii, pentru combaterea acesteia se folosesc următoarele metode – cosit, pășunat animale, stropire cu erbicide, combatere biologică cu ciuperci pentru distrugerea plantei; ardere bună, îndepărtare mecanică.

Rădăcinile conțin amidon, care este folosit în mod tradițional ca ingredient alimentar în Asia de Est. În Vietnam, produsul este folosit pentru a aroma un ulei care este folosit pentru a face o băutură în timpul sezonului de vară. Amidonul este adăugat în vase, folosit ca îngroșător pentru sosuri și poate înlocui amidonul de porumb.

Jeleul făcut din flori de kudzu are un gust asemănător cu jeleul de struguri. Rădăcinile, florile și frunzele plantei au activitate antioxidantă care are sens pentru utilizarea lor ca hrană. Albinele se hrănesc și cu nectar de kudzu în timpul secetei, iar mierea pe care o produce are o culoare roșie sau violetă și o aromă de struguri sau de gumă.

Kudzu a fost folosit de secole în Asia de Est pentru a face ceaiuri din plante și tincturi. Ceaiul făcut din plantă în Japonia se numește „kuzuyu”.

Fibrele lemnului de kudzu seamănă cu cânepa și sunt folosite în mod tradițional pentru a face haine și hârtie. Din acest motiv, instalația a fost studiată pentru o utilizare similară la scară industrială.

În sudul Statelor Unite, kudzu este folosit pentru a face săpunuri și loțiuni.

Atenţie!

Nu au fost identificate efecte secundare la utilizarea plantei, dar apariția lor nu trebuie exclusă niciodată. A fi utilizat cu prudență de către hemofili – kudzu încetinește coagularea sângelui. A nu se utiliza de către femeile însărcinate și care alăptează.

Interacțiunea plantei cu medicamentele

a nu se utiliza împreună cu insulină și medicamente antidiabetice – planta și medicamentele corespunzătoare scad zahărul din sânge, prin urmare pot duce la hipoglicemie;
a nu se lua împreună cu medicamentele contraceptive – reduce efectul acestora.