POLEN DE PIN „GUOZHEN“

POLEN DE PIN – TESTE DE LABORATOR

Polenul este considerat „singurul aliment complex din lume”. Acesta conține toate substanțele nutritive vitale unice în natură. Fructele și legumele pe care le folosim pentru alimente conțin până la 90-92% apă, iar după deshidratare rămân mai puțin de 10% din greutate. După deshidratare, polenul își păstrează 94,7% din greutatea inițială. De aceea, ne putem gândi la ea ca la un aliment supra-concentrat, incomparabil cu alte produse alimentare din natură.
Polenul conține diverse substanțe nutritive și componente bioactive care au un impact mare asupra metabolismului în organism și reglează superb activitatea fiziologică a aproape tuturor organelor. Pentru studierea acestor funcții ale polenului s-au unit Laboratorul pentru Studiul Oligoelementelor, Spitalul General NOAC și Institutul de Fiziologie a Nutriției (Centrul European de Cercetare pentru Studiul Oligoelementelor) de la Universitatea Tehnică din München, care la începutul anilor 1990 au colaborat la programul „Cercetare privind funcțiile nutriționale și fiziologice ale polenului de pin chinezesc”. Publicat în primăvara anului 1994, a confirmat că polenul de pin conține substanțe nutritive necesare pentru viața lungă a corpului. Acestea sunt mai mult de 200 și includ diverse proteine, aminoacizi, substanțe minerale, acizi nucleici, fermenti și coenzime, monozaharide și polizaharide.

Acest lucru arată că valoarea polenului de pin constă în complexitatea sa și combinația optimă de nutrienți. Și mai valoros este faptul că toate sunt active biologic. ”

Proprietăți nutriționale:

Proteine

Proteinele sunt esențiale pentru viața organismului. Ei ocupă locul al doilea în ea după apă. Toate țesuturile importante din organism au nevoie de participarea proteinelor. În plus, ele sunt principala substanță pentru formarea protoplasmei diferitelor celule. Corpul unui om adult conține aproximativ 16,3% proteine, adică dacă o persoană cântărește 50 kg, atunci conținutul lor este de 8,15 kg. Ele suferă modificări dinamice constante degradarea și sinteza. Proteinele conținute în alimente și intră în organism cu ele sunt utilizate în principal pentru a crea noi țesuturi și pentru a menține echilibrul dinamic între distrugerea și regenerarea lor în țesuturi. Cu un consum insuficient de alimente proteice, organismul îmbătrânește mai repede și devine susceptibil la boli.

În plante, există cel mai mult azot în polen, iar azotul este important pentru viață, deoarece este elementul de bază al aminoacizilor și cea mai importantă componentă a proteinelor. În polen, proteinele există sub formă de protenoide.

Aminoacizii sunt un produs de dezintegrare și o componentă de bază a proteinelor. Scopul aportului de proteine este de a obține diferiți aminoacizi care sunt extrem de importanți pentru viață. În natură, există mai mult de 20 de aminoacizi, dintre care 8 sunt esențiali (EAS), deoarece nu sunt sintetizați în organism și trebuie luați din exterior. Conținutul ridicat de aminoacizi este principala caracteristică distinctivă a polenului de pin. Conține în cantități mari toți aminoacizii obișnuiți existenți în natură.

Valoarea polenului de pin nu este numai că este bogat în aminoacizi, ci și în faptul că acestea sunt prezente în polen și într-o stare liberă, astfel mai bine absorbite de organism. Aceștia sunt cei opt aminoacizi esențiali menționați mai sus.

Acizi nucleici

„Viața este o formă de existență a proteinelor, iar proteina este baza vieții. Dar după descoperirea acizilor nucleici, trebuie recunoscut faptul că acestea sunt cele mai importante substanțe pentru viață. Există două motive pentru ignorarea valorilor lor nutriționale în trecut: în primul rând, au fost descoperite cu o sută de ani mai târziu decât proteinele și, în al doilea rând, opinia care există în nutriologia tradițională că, indiferent de importanța acizilor nucleici pentru organism, ele pot fi încă sintetizate în interiorul corpului și, prin urmare, nu este nevoie să le luăm din exterior. cu mâncare.

Există două tipuri de acid nucleic: acid ribonucleic (ARN) și acid dezoxiribonucleic (ADN). Un om de știință american a comparat proteina cu o mașină în mișcare al cărei șofer era acid nucleic, reflectând relația și interacțiunea lor. Proteinele necesare pentru activitatea fiziologică a organismului sunt sintetizate sub îndrumarea ADN-ului, iar ARN-ul îndeplinește această sarcină. Acest lucru poate fi văzut după cum urmează: ADN-ul este designerul în producția de proteine, iar ARN-ul își execută ideile în producție. Studiile efectuate timp de 50 de ani au demonstrat că acizii nucleici poartă toate informațiile genetice despre viață și, fiind localizați în cromozomii celulelor, determină ereditatea, sinteza directă a proteinelor, controlează diviziunea și creșterea celulelor. Se poate spune că de la naștere până la moarte, viața este guvernată și controlată de acizi nucleici. Prin urmare, se poate spune că ele sunt „esența vieții”.
Acizii nucleici din organism sunt sintetizați în două moduri – sinteza primară în ficat și corectarea – în creier și măduva osoasă. S-a constatat că după al 20-lea an în corpul uman reduce treptat capacitatea de sinteză primară a acizilor nucleici. Îmbătrânirea corpului, inclusiv îmbătrânirea pielii, căderea părului și albirea acesteia, slăbirea forței fizice, încetinirea proceselor de gândire și pierderea vederii, este rezultatul opririi reînnoirii celulelor din cauza sintezei insuficiente sau a intrării în organism a acizilor nucleici. Pentru a încetini îmbătrânirea, este necesar să se prelungească acest proces.
Componenta importantă a polenului de pin, acidul nucleic, a atras deja o mulțime de atenție în lume. Dr. Frank din Statele Unite este convins că consumul de alimente bogate în acizi nucleici regenerează celulele și previne îmbătrânirea și diverse boli cronice. În cartea sa No-aging Diet, el scrie: „Națiunea centenarilor afirmă valoarea nutritivă a acizilor nucleici”. Unii dintre cercetătorii ei cred că consumul de polen de pin este absolut necesar pentru sănătate și longevitate din punct de vedere al nutriției. În plus, furnizează organismului o cantitate mare de enzime necesare descompunerii acizilor nucleici pentru a produce diverse substanțe utile organismului și, astfel, pentru a preveni îmbătrânirea celulelor și pentru a repara celulele deteriorate în procesul de metabolism. Se poate concluziona că conținutul ridicat de acizi nucleici din polenul de pin este o sursă majoră de sănătate umană și longevitate. În 100g. Polenul de pin conține 48,65 mg. acizi nucleici, făcându-l un produs natural important, capabil să ofere organismului o cantitate suficientă.”

Seria de cărți „Cunoștințe despre sănătate”, Corporația de Stat chineză „NEW ERA” – despre polenul de pin.